Spoznajte naše osebje

tanja plavec

tanja.plavec@vf.uni-lj.si

Tanja Plavec je diplomirala leta 2003 na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani in tako pridobila naziv doktorica veterinarske medicine. Še isto leto je nadaljevala z multidisciplinarnim podiplomskim študijem biomedicine na Univerzi v Ljubljani, ter obenem delala kot veterinarka na Kliniki za kirurgijo in male živali Veterinarske fakultete. Pod mentorstvom prof. dr. Janoša Butinarja se je raziskovalno ukvarjala z antioksidantnim statusom pri onkoloških pacientih.

V sklopu tega raziskovalnega dela se je eno leto podiplomskega študija usposabljala na referenčni Veterinarski kliniki v Hofheimu. Doktorica znanosti je postala leta 2008, zatem se je posvetila predvsem pedagoškemu delu in do junija 2018 delala kot asistentka pri predmetih Kirurgija in oftalmologija ter Kirurški praktikum. Leta 2018 je svojo strokovno pot nadaljevala na Veterinarski kliniki v Hofheimu, kjer se je pod strokovnim vodstvom Dr. Martina Kesslerja, Dipl ECVIM-CA (Onc) in Dr. Jarna Schmidta, Dipl ECVIM-CA (Onc) specialistično ukvarjala z veterinarsko onkologijo in onkološko kirurgijo malih živali.

Od novembra 2021 je Tanja spet članica kolektiva Klinike za male živali Veterinarske fakultete, kjer je odgovorna za mehkotkivno in onkološko kirurgijo malih živali.

Tanja Plavec je tudi aktivna članica Evropskega združenja za veterinarsko onkologijo in Veterinarskega združenja za onkološko kirurgijo in recenzentka ter avtorica več znanstvenih in strokovnih člankov s področja onkologije in kirurgije. Zlasti jo zanima onkološka kirurgija, multimodalni pristop k onkološkemu zdravljenju ter kirurgija perianalne regije. V prostem času se zavzeto ukvarja s planinstvom in fotografijo, kjer ji družbo dela zvesti spremljevalec tibetanski terier Lajk.

Pomembne objave