V letu 2020 smo na Kliniki za male živali naredili velik korak naprej v izobraževanju mladih veterinarjev z vpeljavo podiplomskega kliničnega izobraževanja s področja medicine psov in mačk. Programi so predvsem v zahodnoevropskih državah in v Združenih državah Amerike že dolgo poznana oblika kliničnega izobraževanja, t.i. "small animal rotating internship".

Glavni cilj programa je usposobiti mladega veterinarja (moška slovnična oblika se uporablja za moške in ženske) za odlično delo v praksi s področja medicine psov in mačk in možnost prijave na t.i. "specialni internship" ali mednarodno specializacijo (t.i. "residency"). Zato v enoletnem izobraževanju kandidat, ki je redno zaposlen na Veterinarski fakulteti, kroži čez številne oddelke Klinike za male živali in si tako med delom pod nadzorom izkušenih mentorjev-veterinarjev pridobi znanja s področij interne medicine, bolnišnične nege, slikovne diagnostike, anesteziologije, kirurgije in stomatologije. Dodatna znanja si kandidat pridobiva tudi med enomesečno izmenjavo na vrhunskih tujih klinikah, na strokovnih vizitah in srečanjih doma in v tujini ter med sodelovanjem v izobraževalnem in raziskovalnem procesu na Kliniki za male živali.

Po uspešnem zaključku enoletnega programa kandidat pridobi potrdilo o opravljenem programu, ki mu pomaga pri prijavah na nadaljnja delovna mesta ali na klinične specializacije.

Program se pričenja vsako leto novembra. Prijave pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. v mesecu oktobru. Vabilo velja za leto 2022 in naprej. Vabljeni!
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Z uporabo strani kkmz.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.