Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Bojan Zorko je diplomiral leta 1981 na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani in se  še istega leta zaposlil na matični fakulteti. Leta 1985 je magistriral s področja veterinarske kirurgije. Doktor znanosti s področja veterinarske rentgenologije in fizikalne terapije je postal leta 1989. Znanje s področja veterinarske rentgenologije, ortopedije in nevrokirurgije je poglabljal z gostovanji na Veterinarskih fakultetah v tujini (Zagreb, Dunaj, Budimpešta in Utrecht) ter na tečajih AO/ASIF v Davosu v Švici.

Bojan Zorko je bil promoviran v docenta leta 1990, v izrednega profesorja pa leta 2000. Od leta 2006 je redni profesor za področje veterinarske rentgenologije. Je nosilec predmeta Osnove rentgenologije in fizikalne terapije na dodiplomskem enovitem magistrskem študiju veterinarstva na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani. Je nosilec dveh predmetov (Veterinarska ortopedija in nevrokirurgija, Veterinarska rentgenologija) na podiplomskem študiju biomedicine na Univerzi v Ljubljani. 

Bojan Zorko je bil nosilec več raziskovalnih projektov na Veterinarski fakulteti v Ljubljani in član raziskovalne skupine za proučevanje elektrostimulacije živcev in bolezni hrbtenjače pri Inštitutu Jožefa Štefana v Ljubljani. Bil je koordinator in vodja Slovenske komisije za oceno kolčne in komolčne displazije pri psih. Je direktor Mednarodnega združenja veterinarskih radiologov za srednjo in vzhodno Evropo ter eden od direktorjev Evropskega združenja veterinarjev za male živali. Je član in v preteklosti večkratni predsednik Slovenskega združenja veterinarjev za male živali ter član Svetovnega združenja veterinarjev za male živali. Bil je mentor večim doktorandom, magistrom in študentom za raziskovalno delo za Prešernove nagrade. 

Bojan Zorko je avtor številnih znanstvenih in strokovnih člankov. Poleg pedagoškega in kliničnega dela se ukvarja tudi z raziskovanjem bolezni lokomotornega aparata pri psih in mačkah v okviru programske skupine P4 0053.

Članki

 • Progression of hip dysplasia in 40 police working dogs (vir
 • Nosocomial Klebsiella oxytoca infection in two dogs (vir
 • Modulation of hormone secretion by functional electrical stimulation of the intact and incompletely dysfunctional dog pancreas (vir
 • Stimulation of nerves innervating the dog's pancreas (vir
 • Stimulation of nerves innervating the pancreas of a dog (vir
 • Recording of ENGs from the nerves innervating the pancreas of a dog during the intravenous glucose tolerance test (vir
 • Recording of electroneurograms from the nerves innervating the pancreas of a dog (vir
 • Influence of electrical stimulation on regeneration of the radial nerve in the dog (vir
 • Optimisation of floating matrix tablets and evaluation of their gastric residence time (vir
 • Selective recording of neuroelectric activity from the peripheral nerve (vir
 • Regeneration of the radial nerve in a dog influenced by electrical stimulation (vir
 • Selective recording of electroneurograms from sciatic nerve of a dog with multi-electrode spiral cuffs (vir
 • Multielectrode spiral cuff for ordered and reversed activation of nerve fibres (vir
Celotna bibliografija dostopna na www.cobiss.si

Z uporabo strani kkmz.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.