Spoznajte naše osebje

Tina Kotnik

Tina Kotnik je diplomirala leta 1991 in nastopila delovno razmerje na Kliniki za kirurgijo in male živali Veterinarske fakultete v Ljubljani leta 1993. Podiplomski magistrski študij je zaključila z javnim zagovorom magistrskega dela z naslovom »Uporabnost serološke metode ELISA v diagnostiki mikrosporije pri mačkah« leta 1996. Doktorski podiplomski študij je zaključila z javnim zagovorom dela z naslovom “Klinična študija zdravljenja eksperimentalno povzročene mikrosporoze pri mačkah s terbinafinom” leta 1999.

Strokovno delo posveča internističnim boleznim psov in mačk s poglavitnim poudarkom na kožnih boleznih teh živali. Vsako leto se udeležuje specialističnih strokovnih srečanj in tečajev doma in v tujini.  Poleg strokovnega dela opravlja pedagoško delo v okviru predmetov bolezni in zdravstveno varstvo mesojedov, klinična diagnostika, kirurgija z oftalmologijo in dermatologija psov in mačk in je nosilka slednjega..Raziskovalno delo opravlja v okviru raziskovalne skupine P4-0053, v zadnjem času predvsem s področja atopičnega dermatitisa.

Od leta 1996 je članica Evropskega združenja veterinarskih dermatologov (ESVD), bila je članica organizacijskega odbora 23. Evropskega kongresa veterinarskih dermatologov, ki je potekal na Bledu od 17.9. – 19.9.2009. Bila je ustanovna članica in prva predsednica Dermatološke sekcije Slovenskega združenja veterinarjev za male živali, ki je bila ustanovljena v Lipici 29.03.2008.