Kiropraktika

Kiropraktika

Na oddelku za kiropraktiko sprejemamo predvsem pse in mačke, dogovorite pa se lahko tudi za zdravljenje drugih živalskih vrst. Pregled in terapija potekata vedno v prisotnosti lastnika, saj se živali za potrebe terapije nikoli ne pomiri ali anestezira. Ker je to izključno manualna terapija, ob tem ne uporabljamo nobenih aparatur ali pripomočkov, razen ustrezne podlage za delo na kateri žival med terapijo stoji.    Namen in cilj našega dela sta povrniti vsem sklepom v hrbtenici gibljivost v vseh sklepnih ravninah. Med pregledom določimo mesta na hrbtenici z manjšo gibljivostjo (vertebral subluxation complex – VSC) in jih poskušamo povrniti v zdravo stanje. Po pregledu in obdelavi hrbtenice pa se osredotočimo tudi na okončine (glava, noge, rep).

Zdravljenje vaše živali s kiropraktiko vam bo največkrat svetoval vaš veterinar, lahko pa se o primernosti te terapije pri zdravstvenih težavah vaše živali pozanimate pri nas tudi lastniki sami. Najpogostejše indikacije, zaradi katerih se poišče pomoč kiropraktika, so oteženo gibanje, vstajanje, leganje, že diagnosticirane težave s hrbtenico ali okončinami, pooperacijska stanja, kjer kiropraktika pripomore k hitrejšemu in kakovostnejšemu okrevanju, težave s križnimi vezmi, težave zaradi displazije, težave pri pojavu hornerjevega sindroma, težave pri voblerjevem sindromu, avulziji brahialnega pleksusa, shiatični neuralgiji, spondilozi in pri mišični distrofiji. Kiropraktična terapija se kot dodatna terapija za lajšanje primarne bolezni veliko uporablja tudi pri številnih internističnih boleznih, kot so diabetes, epilepsija, težave s paranalnimi žlezami, konstantno lizanje na distalnih delih okončin, inkontinenca ter ponavljajoča se vnetja ušes.

Spoznajte ekipo

Ksenija Praper, dr. vet. med.

Za kiropraktični pregled in terapijo se lahko naročite na recepciji KMŽ 01/4779-277 ali pri terapevtki na telefonski številki 040/348-088.  

Vas zanima več o kiropraktiki?