Novice

Veterinarska fakulteta UL z akreditacijo EAEVE

KMŽ, 28. oktobra, 2021

Dne 29.9.2021 je Evropska komisija za veterinarsko izobraževanje (European Committee of Veterinary Education, ECOVE) sprejela dokončno odločitev in potrdila akreditacijo Veterinarske Fakultete Univerze v Ljubljani. Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani je bila namreč vključena v postopek akreditacije Evropske zveze inštitucij za veterinarsko izobraževanje (European Association of Establishments for Veterinary Education, EAEVE), ki je enako kot NAKVIS (Nacionalna agencija Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu) vključena v Evropski register za zagotavljanje kakovosti za visoko šolstvo (European Quality Assurance Register for Higher Education, EQAR) in polnopravna članica Evropske zveze za zagotavljanje kakovosti v visokem šolstvu (European Association for Quality Assurance in Higher Education, ENQA). Akreditacija velja sedem let.

Strokovni presojevalci EAEVE so našo fakulteto ocenjevali od 7. do 11. 6. 2021 po predpisanem postopku, ki zajema 10 standardov – od naše organizacije, študijskega programa, objektov, učnih virov do raziskovalnega dela in sistema kakovosti.

Akreditacija EAEVE pomeni, da je Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani enakovredna drugim elitnim veterinarskim fakultetam v Evropi, kot so na primer Ghent, Hannover, Dunaj, Uppsala, itd.

Akreditacija EAEVE zagotavlja

  • splošni javnosti, da lahko zaupajo našim diplomantom in storitvam, ki jih le-ti opravljajo;
  • našim študentom, da njihovo izobraževanje dosega dogovorjene in sprejemljive standarde;
  • naši fakulteti, da naš študijski program in način poučevanja dosega primerljivo raven z drugimi akreditiranimi fakultetami v Evropi.

Na KMŽ smo v okviru akreditacijskega postopka uvedli enoletna izobraževanja mladih veterinarjev za mednarodno specializacijo (angl. Internship), ki omogočajo usmerjen razvoj mladega specializiranega kadra ter 24-urno dežurno službo, ki zagotavlja stalno prisotnost dežurnega veterinarja in študentov na kliniki, zaradi česar lahko poskrbimo tudi za pse in mačke, ki potrebujejo 24-urno intenzivno nego.

Celoten spisek akreditiranih in neakreditiranih fakultet najdete na tej povezavi (PDF).

Vir: vf.uni-lj.si

Nadaljujte z branjem