Spoznajte naše osebje

Ana Nemec je diplomirala leta 2004 na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani in tako pridobila naziv doktorica veterinarske medicine. Še isto leto je nadaljevala z multidisciplinarnim podiplomskim študijem Biomedicine na Univerzi v Ljubljani. Pod mentorstvom prof. dr. Zlatka Pavlice se je poglobljeno raziskovalno ukvarjala s sistemskimi učinki parodontalne bolezni. Doktorica znanosti je postala leta 2009. Med leti 2004 in 2009 je delala kot veterinarka na Kliniki za kirurgijo in male živali Veterinarske fakultete.

Leta 2012 je uspešno zaključila 3-letno specializacijo s področja stomatologije in oralne kirurgije na Univerzi v Kaliforniji, Davis, pod mentorstvom prof. Frank-a Verstraete-ja. Ana Nemec je leta 2013 uspešno opravila mednarodni specialistični izpit in postala Diplomatka Ameriškega kolegija za veterinarsko stomatologijo (Dipl. AVDC). Istega leta je bila sprejeta tudi v Evropski kolegij za veterinarsko stomatologijo (Dipl. EVDC).

Od leta 2012 je Ana docentka na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani. V letu 2018 je klinično delala v Bolnici za živali Postojna. Leta 2019 se je vrnila na Kliniko za male živali Veterinarske fakultete kot veterinar – specialist in obenem ustanovila svoje podjetje za svetovanje in permanentno izobraževanje. Poleg kliničnega, raziskovalnega in pedagoškega dela, je Ana tudi koordinatorica mednarodnih izmenjav na Veterinarski fakulteti in koordinatorica podiplomskega kliničnega izobraževanja mladih veterinarjev s področja medicine psov in mačk (Small Animal Rotating Internship) na Kliniki za male živali.

Ana je tudi dolgoletna članica odbora za oceno kandidatov AVDC, članica Evropskega združenja za veterinarsko stomatologijo (EVDS), članica Sveta za zdravje ustne votline (Veterinary Oral Health Council), soavtorica mednarodnih smernic s področja veterinarske stomatologije (WSAVA Dental Standardization Project), dobitnica več domačih in mednarodnih nagrad s področja veterinarske medicine, pridružena urednica revije ”Veterinary Dentistry and Oromaxillofacial Surgery”, recenzentka v mednarodnih znanstvenih in strokovnih revijah ter avtorica več znanstvenih in strokovnih člankov. Raziskovalno jo zanimata zlasti oralna biologija in onkologija. Poleg skrbi za zdravje zob in ustne votline predvsem psov in mačk pa je Anina strast poučevanje veterinarske stomatologije.