Novice

Izobraževalni priročnik Bolečina brez besed

Katerina Tomsič, 5. avgusta, 2019

Izobraževalni priročnik Bolečina brez besed je bil napisan z namenom pomagati lastnikom psov in mačk ter veterinarjem pri prepoznavanju bolečine pri svojih hišnih ljubljencih. Lastniki živali imajo namreč pomembno vlogo pri prepoznavanju bolečine pri svojih živalih v domačem okolju, saj znake bolečine v ordinaciji pogosto težko prepoznamo.

Izobraževalni priročnik za lastnike živali in študijsko gradivo za študente veterinarstva Bolečina brez besed je nastal kot del projekta “Odnos slovenskih veterinarjev do bolečine in analgezije pri psih in mačkah: analiza stanja in uvedba ocenjevalnih lestvic v klinično prakso“, ki je potekal v okviru javnega razpisa “Po kreativni poti do znanja 2017 – 2020” in sta ga sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Priročnik je v tiskani obliki (naklada 1000 izvodov) dostopen v knjižnici Veterinarske fakultete in NUK. Prvo naklado je omogočilo podjetje GENERA SI d.o.o., ki je del skupine Dechra Pharmaceuticals PLC. V elektronski obliki je gradivo dostopno na spletnih straneh in Facebook profilih Veterinarske fakultete, Klinike za male živali in knjižnice VF.

Klikni za prenos priročnika Bolečina brez besed (PDF)

Bolečina, ki jo občuti žival, je primerljiva z bolečino pri človeku. Je pomemben del življenja naših ljubljenčkov, a je vse prevečkrat zapostavljena ali spregledana. Ključen del poslanstva veterinarjev je prepoznavanje in preprečevanje bolečine pri živalih, saj ta izzove stres in trpljenje. Zato smo se odločili napisati priročnik Bolečina brez besed in verjamemo, da vam bo pričujoča knjižica pri tem v pomoč.

Naj dobro opravlja svoje poslanstvo!

Nadaljujte z branjem