Novice

Kaj lahko storimo za boljše in daljše življenje svojih živali?

Ana Nemec, 9. marca, 2015

Zdravje živali moramo jemati resno, če želimo, da živali živijo dobro in dolgo. Odgovore, ki jih je CBS Sacramento postavila strokovnjakom Univerze v Kaliforniji – Davis lahko v celoti poslušate v videu spodaj. Pomen zdravja ustne votline in zob opiše tudi naša sodelavka doc. dr. Ana Nemec.

Dr. Julie Meadows pravi, da je izjemno pomembno, da psa ali mačko redno letno pregleda veterinar. Ne pozabimo – preventiva je cenejša in uspešnejša kot zdravljenje! Prav tako je pomembno, da svojo žival redno spremljamo in veterinarja obvestimo čimprej o kakršnihkoli spremembah v vedenju in drugih funkcijah živali.

Prav tako je pomembno tudi, da redno spremljate telesno maso svoje živali. Kakršnakoli večja odstopanja od idealne telesne mase so lahko znak, da je žival obolela in naj jo zato pregleda veterinar. Dr. Jennifer Larsen zatrdi, da ustrezna telesna masa živali dokazano vpliva na boljše počutje živali in podaljšuje življenje. Zato se z veterinarjem posvetujte o tipu in količini hrane, ki je primerna in potrebna za vašo žival.

Dr. Ana Nemec pa opiše, da je za dobro počutje vaše živali pomembno tudi zdravje zob in ustne votline. Psi in mačke največkrat obolijo za parodontalno boleznijo, o kateri pišemo tudi na naših spletnih straneh. Parodontalno bolezen lahko najuspešneje zaustavljamo z rednim dnevnim ščetkanjem zob pri živali ter rednimi letnimi pregledi pri veterinarju.

Vir do videa se nahaja TUKAJ.

Nadaljujte z branjem