Novice

Srečno 2017 vam želimo s kmz.si!

Alenka Seliškar, 21. decembra, 2016

Spoštovani 

leto je mimo in zgodilo se je veliko lepega in zanimivega. Spomladi 2016 smo se pri reorganizaciji Veterinarske fakultete preimenovali iz Klinike za kirurgijo in male živali v Kliniko za male živali (KMŽ). Pred dobrim mesecem dni smo praznovali 60-letnico delovanja Veterinarske fakultete in zelo smo ponosni, da smo k prepoznavnosti naše matične fakultete prispevali tudi KMŽ-jevci. In to še ni vse, letos je dobil Bleiweisovo priznanje (najpomembnejše priznanje na področju veterinarske medicine, ki ga podeljuje Veterinarska zbornica Slovenije) za življenjsko delo prof. dr. Vjekoslav Simčič. Prof. dr. Simčič je eden prvih veterinarjev v Sloveniji, ki se je pričel že daljnega leta 1960 ukvarjati z zdravljenjem psov in mačk in mnogim od nas je bil mentor na začetku naše strokovne poti.

In kaj smo počeli letos? Neumorno smo skrbeli za kosmatince, vzgajali veterinarski podmladek, raziskovali in s trdim in predanim delom ponesli dober glas tudi preko meja, kamor smo bili povabljeni, da širimo dognanja našega raziskovalnega in strokovnega dela. Še posebej naj izpostavim elektrokemoterapijo in elektrogensko terapijo, ki jo edini v Sloveniji in širšem mednarodnem prostoru izvajamo pri psih in mačkah, pa tudi drugih živalskih vrstah. Strokovnost, predanost in vizijo oddelka za stomatologijo KMŽ je podprlo tudi vodstvo Veterinarske fakultete in tako smo sodobno prenovljeni oddelek lahko pred kratkim tudi registrirali kot specialistični center pri Evropskem kolegiju za veterinarsko stomatologijo (EVDC). Verjamemo, da korak do ponudbe specializacije s področja veterinarske stomatologije po programu EVDC ni več daleč.  

In kaj smo si zaželeli za prihodnje leto?

Dobri zimski možje (pa morda še kdo :)) so potrjeno na delu, da nam izpolnijo dolgoletno željo in nas v prihajajočem letu razveselijo z modernim računalniškim tomografom (CT) – za boljšo oskrbo vaših in naših pacientov. Nadaljevali bomo tudi s prenovo ambulant klinike, da bo obisk na KMŽ čim manj stresen za vas in vaše živali, mi pa bomo še z večjim veseljem delali v njih in se še naprej trudili izboljšati naše storitve in sodelovanje z vami. 

Iz srca vam želimo vesele praznike ter veliko zagona in zadovoljstva na poti k uspehu v 2017! Za vas ostajamo na Cesti v Mestni log 47 in še bliže na www.kmz.si! 

V imenu ekipe KMŽ,
predstojnica doc. dr. Alenka Seliškar, dr. vet. med.

Nadaljujte z branjem