Novice

Vabilo: Koencim Q10 in bolezni srčnih zaklopk

Natalia Druzhaeva, 1. decembra, 2020

Vabimo vas k vključitvi v raziskavo: Vpliv anitoksidanta koencima Q10 na vnetne parametre in potek bolezni pri psih z degenerativno boleznijo srčnih zaklopk.

Vabimo lastnike, katerih psi se že zdravijo zaradi degenerativne bolezni srčnih zaklopk (miksomatozna degeneracija mitralne zaklopke), da se udeležijo raziskave, s katero želimo proučiti vpliv koencima Q10 kot dodatka k prehrani, na potek te bolezni. Koencim Q10 je močan antioksidant, ki je hkrati varen za uporabo, saj ne povzroča neželenih učinkov in se ponekod že dolgo uporablja kot podpora klasičnemu zdravljenju ljudi z boleznimi srca.

V kolikor bi se odločili za sodelovanje, vas bomo povabili na pregled psa, ki bo v primeru vključitve v raziskavo vključeval tudi ultrazvok srca in krvne preiskave. V okviru raziskave boste 3 mesece dajali vašemu psu dodatek k prehrani, ki ga boste dobili pri nas brezplačno ob prvem pregledu. Po 3 mesecih bomo psa ponovno pregledali.

Raziskava se izvaja v kardiološki ambulanti Klinike za male živali Veterinarske fakultete pod vodstvom izr. prof. dr. Aleksandre Domanjko Petrič ter izr. prof. dr. Alenke Nemec Svete.

Rezultati raziskave bodo objavljeni na naši spletni strani in na spletnih straneh Veterinarske fakultete.

Kontakt

Za več informacij nas kontaktirajte na: nataliadruzhaeva@gmail.com z oznako “Za raziskavo Koencim Q10” in navedite osnovne podatke psa ter kontakt lastnika. Prosimo tudi, da navedete zdravila in prehranske dodatke (vitamine, ribje olje in podobno), ki jih jemlje vaš pes in ali ima kakršne koli druge težave ali obolenja.

Nadaljujte z branjem