Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih
Blog

Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih – devetič!

Ana Nemec, 13. junija, 2022

Zdrava ustna votlina za odlične delovne rezultate – program brezplačnih specialističnih pregledov ustne votline in zob delovnih psov.

Kot bi mignil je leto naokrog in čas je za preventivni pregled ustne votline in zob! Za tiste, ki ste z nami od začetka, tokrat devetič.

V juliju vas ponovno vabimo, da se s svojim psom ali psi vključite v program brezplačnih specialističnih pregledov ustne votline in zob. Program je namenjen psom, ki s svojim delom brezkompromisno služijo družbi – policijskim in vojaškim psom, psom vodnikom, reševalcem in terapevtom. Cilj programa je, da se tem živalim zagotovi zdravje zob in ustne votline. Bolezni zob in ustne votline namreč živali lahko povzročajo nelagodje in bolečino ter tako vplivajo na delovno sposobnost psa. Nekatere ustne bolezni pa so lahko tudi življenje ogrožajoče, predvsem če niso odkrite zgodaj.

Kje in kdaj?

Vidimo se ob četrtkih v juliju 2022 med 17:00 in 19:00 na Kliniki za male živali, Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, Cesta v Mestni Log 47, 1000 Ljubljana. Na pregled se naročite po e-pošti Ani Nemec na ana.nemec@vf.uni-lj.si ali telefonsko +386 1 4779 277 na recepciji Klinike.

Brezplačne preglede bo opravila specialistka veterinarske stomatologije, doc. dr. Ana Nemec, dr. vet. med., Dipl. AVDC, EVDC. Ob tem je potrebno omeniti, da je natančnost pregleda ustne votline psov v veliki meri odvisna od tega, koliko pes dovoli pregled ustne votline, ker pri pregledu živali ne bomo uporabili nikakršnih pomiril ali anestetikov. Po opravljenem pregledu bo vodnik in/ali lastnik živali obveščen o izvidu pregleda s predlaganim planom morebitne nadaljnje diagnostike in zdravljenja. Nadaljnja diagnostika in zdravljenje v sam program nista vključeni. Ob pregledu se bo specialistka veterinarske stomatologije z vami (lastnikom ali vodnikom delovnega psa) pogovorila tudi o pomenu in pravilnem izvajanju redne ustne higiene doma ter pomenu preventivnih pregledov.

Veselimo se vašega obiska!

Foto: “Šapa v šolskih klopeh” iz arhiva Društva Tačke pomagačke

Nadaljujte z branjem