Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih - enajstič!
Blog

Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih – enajstič!

Ana Nemec, 3. junija, 2024

Pa smo spet tu – čas je za preventivni pregled ustne votline in zob! Za tiste, ki ste z nami od začetka, tokrat enajstič.

V juliju vas ponovno vabimo, da se s svojim psom ali psi vključite v program brezplačnih specialističnih pregledov ustne votline in zob. Program je namenjen psom, ki s svojim delom brezkompromisno služijo družbi – policijskim in vojaškim psom, psom vodnikom, reševalcem in terapevtom. Cilj programa je, da se tem živalim zagotovi zdravje zob in ustne votline. Bolezni zob in ustne votline namreč živali lahko povzročajo nelagodje in bolečino ter tako vplivajo na delovno sposobnost psa. Nekatere ustne bolezni pa so lahko tudi življenje ogrožajoče, predvsem če niso odkrite zgodaj.

Vidimo se ob sredah v juliju 2024 med 15:00 in 17:00 na Kliniki za male živali Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani (Cesta v Mestni Log 47, 1000 Ljubljana). Na pregled se naročite po e-pošti Ani Nemec na ana.nemec@vf.uni-lj.si

Brezplačne preglede bosta opravila specialistka veterinarske stomatologijedoc. dr. Ana Nemec, dr. vet. med., Dipl. AVDC, EVDC ali specializant veterinarske stomatologije Luka Šparaš, dr. vet. med. Ob tem je potrebno omeniti, da je natančnost pregleda ustne votline psov v veliki meri odvisna od tega, koliko pes dovoli pregled ustne votline, ker pri pregledu živali ne bomo uporabili nikakršnih pomiril ali anestetikov. Po opravljenem pregledu bo vodnik in/ali lastnik živali obveščen o izvidu pregleda s predlaganim planom morebitne nadaljnje diagnostike in zdravljenja. Nadaljnja diagnostika in zdravljenje v sam program nista vključeni. Ob pregledu se bo specialistka veterinarske stomatologije z vami (lastnikom ali vodnikom delovnega psa) pogovorila tudi o pomenu in pravilnem izvajanju redne ustne higiene doma ter pomenu preventivnih pregledov.

Veselimo se vašega obiska!

Slika: Arhiv Klinike za male živali / A. Nemec

Nadaljujte z branjem