Novice

Anketa: uporaba kanabinoidov pri zdravljenju psov in mačk

Katerina Tomsič, 10. decembra, 2020

Lastnike psov in mačk vabimo, da izpolnite vprašalnik o uporabi, izkušnjah in stališčih do uporabe kanabinoidov za lajšanje/zdravljenje zdravstvenih težav psov in mačk. V raziskavi nas zanima tudi vaš odnos do zdravja.
K sodelovanju vabljeni vsi polnoletni lastniki vsaj ene domače živali (psa ali mačke), ne glede na vaše izkušnje z uporabo kanabinoidov.

Kot kanabinoidi so v tej anketi mišljene spojine, ki se nahajajo v izvlečkih medicinske konoplje (fitokanabinoidi) in naj bi imele številne pozitivne učinke na organizem. Med fitokanabinoide spada tudi kanabidiol (CBD) v obliki kapljic, paste, olja, smole, izolata idr.

Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo dobrih 5 minut vašega časa. Vsi odgovori so popolnoma anonimni. Uporabljeni bodo samo v raziskovalne namene in analizirani zgolj na skupinski ravni. Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na asist. dr. Katerino Tomsič, dr. vet. med. (katerina.tomsic@vf.uni-lj.si).

Povezava do ankete:

https://1ka.arnes.si/a/4575

Rezultati raziskave bodo objavljeni na naši spletni strani in na spletnih straneh Veterinarske fakultete. Za vaše sodelovanje se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo, Doc. dr. Katerina Tomsič, dr. vet. med., izr. prof. dr. Alenka Seliškar, dr. vet. med. in Kristina Rakinić, mag. psih.

Nadaljujte z branjem